Witlof
Witlof kweken
Witlof, witloof, grondwitloof of Brussels lof, Cichorium intybus var. foliosum, is een tweejarig bladgewas, een bladgroente die behoort tot de cichoreiachtigen, waar onder andere ook roodlof en andijvie toe behoren en in het donker wordt geteeld. In het licht wordt de krop door chlorofylvorming namelijk groen. De afgesneden (afgebroken) krop kan rauw of gekookt worden gegeten. Vroeger had witlof een enigszins bittere smaak. Tegenwoordig zijn er witlofrassen, die niet of bijna niet bitter zijn.
Rauwe witlof heeft geen uitgesproken bittere smaak. Witlof wordt vaak gekookt gegeten. Door witlof te koken met behalve water wat melk wordt de bittere smaak verzacht. De groente kan ook rauw in een salade met stukjes appel, ander fruit of met rauwkostgroentes worden gegeten.
Witlof wordt in de oven bereid met bijvoorbeeld ham en kaas. Ook kan het in soep worden verwerkt. Andere bereidingsmethoden zijn roerbakken of stoven en opdienen met een hollandaisesaus als "witlof à la crème". Zelf witlof zaaien, kweken of telen? Bestel uw witlof bij inTuinen!
-
-
-
Witlof Mechelse Middelvroeg - Videna ca. 2,5gOp voorraadSpeciale prijs € 0,80 Normale prijs € 2,59